Lehdistötiedote 25.1.2008

Kemijärven sellutehdas on tuottanut StoraEnsolle enimmillään seitsenkertaisen pääoman tuoton koko konsernin sijoitetun pääoman tuottoon verrattuna eli yhtiöllä on hallussaan Kemijärvellä iso kimpale Lapin kultaa. Tämän kultakimpaleen yhtiö on hukkaamassa ja tarjoamassa työntekijöille pelkkiä murusia. Sulkemalla sellutehtaan ja olemalla myymättä tehdasta halukkaille ostajille yhtiö tekee suunnattoman vahingon, josta kärsii koko Suomi.

Tilalle StoraEnso on tarjoamassa Kemijärvelle liimapalkkituotantoa, mikä muutenkin on vaikeuksissa. Sellunteko kannattaa loistavasti ja muuttamalla tehtaan tuotantosuuntaa enemmän biopolttoaineita tuottavaksi, autetaan Suomea selviytymään EU:n asettamista tiukemmista tavoitteista.

Olisi myös selvitettävä, miten StoraEnso voi alaskirjata kannattavaa tuotantoa? Tappiollisen tuotannon alaskirjaus Amerikan seikkailujen yhteydessä on ymmärrettävää mutta samalla tavalla ei voi toimia Kemijärven sellutehtaan kohdalla. Kaiken lisäksi alaskirjaukset on tehty yt-neuvotteluja käytäessä. Nyt Kemijärvellä vasta tulosta tehdäänkin, kun käyttöomaisuuden arvo on alaskirjattu kokonaisuudessaan.

Massaliike on asettanut tavoitteeksi kannattavan sellutuotannon jatkamisen Kemijärvellä. Tänään julkistetut uutiset uudesta yritystoiminnasta eivät muuta massaliikkeen tavoitetta. Massaliike jatkaa toimintaa niin kauan, että kestävä ratkaisu sellutuotannon jatkamisesta löytyy.

Kemijärven sellutehtaan puolesta toimiva massaliike

Lisätietoja

Heikki Nivala            Juha Pikkarainen
p. 040-542 5353        p. 040-3582656
 

© Kemijrven massaliike 2008. Last update:
January 02, 2020, 19:33. Powered by CMSimple. Login